dinsdag 14 juli 2015

Gezonde en duurzame vermagering, ASSSS niet diët!


Snel afvallen is nooit goed, maximaal een kilo per week. Diëten zijn een ramp, je denkt dan de hele tijd aan eten.

Elk dieet dat hele groepen voedingsmiddelen (zoals vlees, koolhydraten etc) uitsluit is een slecht idee, op elke leeftijd. Voeding en tellen van calorieën doen me denken aan hele dag eten, afgezien van het feit dat de menselijke stofwisseling niet alle calorieën gelijk. Niet nuttig. Om gewicht te verliezen op een gezonde en duurzame manier beter volg gewoon een paar ASSSS voedingsregels:
 
 - Eet 's ochtends een uitgebreid en voedzaam ontbijt (eieren, volkorenbrood, worst, maar ook fruit).
 
- Eet als je tussendoor honger hebt, maar vermijd koolhydraatrijk voedsel! Je kunt altijd een paar noten of iets als kaas eten, alleen 's avonds niet (dan worden vetten opgenomen).
 
- Eet altijd bewust! Eet dus altijd aan tafel. Eet niet voor de tv, aan de computer of tijdens het autorijden, en lees niet tijdens het eten.
 
- Eet 's avonds weinig, 's nachts helemaal niets.
 
- Vermijd zoetigheden, want daar krijg je honger van. Vermijd ook low-calorie suikervervangers (worden in de varkensfokkerij gebruikt).
 
- Vermijd lichte koolhydraten (pizza, pasta, chips, ketchup) en vermijd alle snacks.
 
- Drink geen zoete dranken.
 
- Drink veel water (vult de maag en vertraagt de spijsvertering).
 
- Eet rood fruit en rode groente (liefst rauw, dat is beter voor de spijsvertering).
 
- Minder voorbewerkt voedsel (bijvoorbeeld volkoren zuurdesembrood) is beter dan voorbewerkt voedsel (zoals witbrood).
 
- Vermijd alcohol (veel calorieën).
 
- Zorg ervoor dat je dagelijks beweegt: ga met de trap in plaats van met de lift, doe een paar push-ups voor de tv, … idealiter duursporten (ongeveer 45min), zoals fietstoerisme, nordic walking oefenen , zwemmen of zumba.
 
- Vermijd de bus en de auto. Ga te voet of met de fiets.

Je zult je fantastisch voelen, niet alleen omdat je gewicht verliest, maar ook omdat je, als je deze regels volgt, eet voedsel-kwaliteit en veel beweegt. Bovendien heeft het een positief effect op je darmflora, waardoor je minder trek zult hebben en minder zin zult hebben in snacks en zoetigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten