vrijdag 22 mei 2015

Waarom low-calorie suikervervangers veroorzaken gewichtstoename na verloop van tijd

Duitse boeren hebben gebruikt kunstmatige zoetstoffen in varkens mesten voor decennia. Er werd altijd aangenomen dat de zoete smaak verhoogt eetlust en dus calorie-inname. De onderzoekers Dr. Eran Elinav van de afdeling Immunologie en prof Eran Segal van Informatica en Toegepaste Wiskunde Afdeling van het Weizmann Institute publiceerden hun testresultaten in het wetenschappelijke tijdschrift 'Nature', wat suggereert dat het vetmesten effecten van kunstmatige zoetstoffen zijn veel erger! Kunstmatige zoetstoffen beïnvloeden darmbacteriën op een wijze die bijdraagt ​​aan de obesitas en diabetes-epidemie.

Prof. Segal: "De resultaten van onze experimenten benadrukken het belang van gepersonaliseerde geneeskunde en voeding voor onze algehele gezondheid. Wij zijn van mening dat een geïntegreerde analyse van geïndividualiseerd 'big data' van ons genoom, microbioom en voedingsgewoonten ons vermogen om te begrijpen hoe voedingsmiddelen en voedingssupplementen invloed op de gezondheid en het risico van ziekte van een persoon kan transformeren."
Kunstmatige zoetstoffen, hoewel ze geen suiker bevatten, heeft toch een direct effect op het vermogen van het lichaam om glucose te gebruiken. Glucose-intolerantie - algemeen gedacht te komen wanneer het lichaam niet kan omgaan met grote hoeveelheden suiker in de dieet - is de eerste stap op het pad naar metabool syndroom en ouderdomsdiabetes.
Ik vermijd zoetstoffen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten