woensdag 20 maart 2019

Insectenwerend middel op basis van natuurlijke olie in plaats van synthetische neurotoxins "DEET"


Zijn natuurlijke muggenspray effectief alternatief voor synthetische "DEET" sprays met zenuw gif?

Aedes-mug, drager van het Zika-virus

Zika en andere door muggen overgebrachte ziekten, zoals knokkelkoorts en het West Nile-virus (WNV) zijn niet beperkt tot Afrika of tropische klimaten. In 2018 rapporteerden EU-lidstaten zoals Italië 327 gevallen van het West-Nijlvirus, Frankrijk elf en Oostenrijk acht. Drie gevallen van Dengue-koorts werden gemeld in Spanje en zes in Frankrijk. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt reizigers voor het risico van Zika op het eiland Madeira. Gevallen van Zika zijn gemeld in de VS in dichtbevolkte staten zoals Florida en Texas, die ook populaire toeristische bestemmingen zijn.


Op dit moment is er geen vaccin tegen het Zika-virus of medicijnen om een ​​Zika-virusinfectie te genezen. Het American Center for Disease Control and Prevention waarschuwt reizigers om muggenbeten te voorkomen. De meeste producten gemaakt met natuurlijke plantaardige oliën, zoals die met citronella, citroengrasolie, cederolie en andere ingrediënten presteerden niet goed in tests met de Aedes-muggen, waardoor ze een risico vormen als ze op vakantie zijn in warmere klimaten. De meest effectieve producten tegen de Aedes-mug, drager van het Zika-virus, waren die met 15 tot 30% "DEET", 20% picaridine of 30% OLE. Voor reizen in met Dengue en Zika-virus besmette gebieden worden synthetische insectenwerende middelen nog steeds aanbevolen, ondanks de bedenkingen over mogelijke bijwerkingen.


Het neurotoxine chemische diethyltoluamide (een zenuwgif), gewoonlijk afgekort als "DEET", werd ontwikkeld door het Amerikaanse leger voor hun gevechten in de jungle. Diethyl toluamide beschermt niet door insecten te doden, maar door te voorkomen dat ze op de huid of kleding terechtkomen, waarschijnlijk omdat de verbinding zo erg ruikt, dat de meeste insecten elk contact ermee vermijden.
Gezien de grote hoeveelheid synthetische muggenspray die wordt gebruikt door mensen die naar Azië reizen of op Zweedse meren, bergdorpen van Oostenrijk of Schotse dalen, is het vinden van een natuurlijk alternatief belangrijk voor de volksgezondheid en het welzijn.Cinnamonhill Canelle Spray®
Naarmate de dreiging door muggen zijn toegenomen, zijn er nieuwe soorten insectenwerende middelen ontwikkeld om mensen tegen insectenbeten te beschermen. Terwijl "DEET" is een effectieve insectenwerend middel, dat een milde toxiciteit heeft en waarvoor er geen betrouwbaar bewijs voor de ontwikkeling van kanker, hebben veel mensen een hekel aan de geur en het idee om neurotoxinen op hun huid aan te brengen. Bij sommige mensen veroorzaakt de chemische stof ook huidirritaties.

Tegelijkertijd verhoogt een gebrek aan insectenwerend middel het risico op het oplopen van door muggen overgedragen ziekten. De gezondheidsbewuste consument is geïnteresseerd in alternatieven voor synthetische neurotoxische insectenwerende middelen. Daarom worden momenteel veel natuurlijke insectenwerende middelen ontwikkeld en getest.

Veel plantaardige etherische oliën zijn onderzocht als insectenwerende middelen, maar veel van deze natuurlijke insectenwerende middelen zijn van korte duur en bieden bescherming tegen insecten voor iets meer dan twee uur. Omdat insectenwerende middelen een belangrijke rol spelen bij de bescherming van mensen tegen ziekten veroorzaakt door insectenbeten, is het noodzakelijk om de werkzaamheid te evalueren van die insectenwerende middelen die van speciaal belang zijn voor mensen die reizen. Tests uitgevoerd aan de Entomologie afdeling van de Universiteit van Iowa, tonen aan, dat enkele van de meest effectieve natuurlijke oliën citroengras, kaneel en citronellaolie zijn.


Vakanties door het water hoeven niet te worden gestoord door insectenbeten. Geniet van uw vakantie met natuurlijk muggenspray!Een groep nieuwe insectenwerende middelen werkt door de lucht, net als citronellaolie in gele kaarsen. Deze stoffen hebben een haze effect dat bescherming biedt, en ze worden 'ruimtelijke' insectenwerende middelen genoemd, omdat ze door de ruimte werken. Ruimtelijke insectenwerende middelen zijn mogelijk het nuttigst in tuinen, huizen en op balkons. En andere groep nieuwe verbindingen zijn de klassieke contact afweermiddelen die voorkomen dat insecten een behandeld oppervlak naderen, zoals menselijke huid, kleding of tenten. Maar houden natuurlijke etherische oliën insecten effectief uit en voor hoe lang?


https://iitm.be/antimuggenmiddelen
Kaneel muggenspray
Kaneel is een natuurlijk antimuggenmiddelen
Cinnamonhill, een importeur van verse cassia, heeft een ontwikkeld natuurlijke muggenspray, die volgens de ingrediëntenlijst is gemaakt van 100% "pure Ceylon kaneelblad en schors-olie evenals gedestilleerd kaneelwater", zonder andere additieven. De geur van kaneel of botanisch cinnamomum cassia ontmoedigt op natuurlijke wijze mieren en stekende insecten en werkt daardoor als een afweermiddel. Kaneelbladolie is ook goed voor de menselijke huid, waarop het muggenverdrijver wordt aangebracht. In tests heeft een oplossing van natuurlijk Ceylon kaneelblad en schors-olie in kaneelwater bewezen 67% van de afstotende werking van "DEET", waardoor deze opmerkelijk hoge werkzaamheid werd bereikt zonder de neurotoxinen die in synthetische insectenwerende middelen worden gebruikt.

De meeste plantaardige olie-afweermiddelen zijn vrijgesteld van certificering, omdat ze worden beschouwd als van minimale risico's voor de gezondheid van de mens. In de eerste plaats bieden plantaardige olie-afweermiddelen zoals Cinnamonhill's Canelle Spray® effectieve bescherming tegen insectenbeten, die de meeste mensen in gematigde, Zika-virusvrije klimaten liever hebben dan het gebruik van neurotoxines. Kaneel wordt gebruikt in de ayurvedische geneeskunde om de steken en sommige huidaandoeningen te kalmeren. Dus als het afweermiddel alleen werd aangebracht na de eerste muggenbeet, kan de kaneelolie ook de littekens en steken genezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten